GEEN

Borculo, Nederland
Vacature is vervallen
89 dagen geleden Vast
Voltijd
€ 2000 - 2500 per maand
Categorie: Techniek
Branche: Machines
Uren per week: 40 - 40
Ervaring: Starter, 1 jaar
Opleidingsniveau: Middelbare school of vergelijkbare opleiding
Periode: 02-04-2019

Wordt jij ook zó blij van de geur van vers gezaagd hout? Ben jij of wil je graag houtbewerker zijn? Dan daag ik je uit verder te lezen…

Onze opdrachtgever heeft als slogan ELKE uitdaging en ELKE tijd!

Securing Value

wat zoveel betekend als het veiligstellen van waardevolle producten. En dat is wat ze doen: zorgen dat ELK product veilig vervoerd kan worden. Zie je de uitdaging voor je? Vandaag werkt het bedrijf aan een project waarbij een tank voor ruwe olie van 1200m3 verplaatst wordt ( 21 meter is deze tank lang!) en morgen worden voorbereidingen getroffen voor het verzenden van kozijnen en bijbehorend glas van Nederland naar New York in een luchtvrachtwaardige kist, terwijl er ook een op maat gemaakt kerkorgel vervoert wordt en het skelet van een Nederlandse Mammoet.
 

En… wat kun jij hiermee?

Jij kunt als machinaal zager deel uitmaken van deze organisatie, werken in de werkplaats waar de verpakkingen op maat gemaakt worden voor al deze bijzondere en ook voor heel veel ‘gewone’ producten. Een fors deel van de verpakkingen worden gemaakt van hout en/of plaatmateriaal. Dit hout komt binnen en word bewerkt tot verpakkingen van divers formaat. Jij bent dan de eerste die vanuit het magazijn de volle platen gaat bewerken door de onderdelen daar uit te zagen die je collega's nodig zijn. Je werkt met werkbonnen en zaagschema's op de computer. Voor alle bewerkingen is een machinepark beschikbaar van tackers en schroefmachines op luchtdruk tot boor-, frees- en zaagmachines. Er zijn zelfs een aantal op maat ontwikkelde machines die specifiek voor dit bedrijf houtbewerkingen uitvoeren. Voor het verplaatsen binnen de werkplaats staan bovenloopkranen, heftrucks en andere tilhulpen tot je beschikking. Daardoor hoeft dit werk lichamelijk niet zwaar te zijn!Wie ben jij?

Het is mogelijk dat jij net je opleiding houtbewerking of assistent houtbranche hebt afgerond, en je loopbaan start binnen deze organisatie. Een andere mogelijkheid is dat je bijvoorbeeld werkervaring hebt opgedaan in de bouw als timmerman, maar dit lichamelijk te belastend vind. Of je zoekt een bedrijf waar je via interne opleidingen verder kunt groeien tot werkvoorbereider/tekenaar of calculator. Te allen tijde zijn je motivaties om dit werk te willen doen: ontwikkeling, nieuwsgierigheid en samenwerken.   

De beloning

Het salaris en arbeidsvoorwaarden, zijn volgens de cao Houthandel.

  • Er is een 40-urige werkweek (in dagdienst)
  • Er is een ADV toeslag van 8.8%
  • Bij een evt. 2 ploegendienst is er een loontoeslag van 15%.
  • Reiskosten vergoed boven de 10 km enkele reis tot een max van 30 km.
  • Een startend houtbewerker verdient bruto 40% boven het minimumloon (ex ADV)
  • Een bruto uurloon voor een ervaren vakman of vrouw is ca € 12.-

Het bedrijf

Het bedrijf bestaat als familiebedrijf 144 jaar, is begonnen als houtzagerij en vandaag de dag werken er 300 medewerkers binnen 5 productie vestigingen en 2 expertise bureaus. Internationaal behoort het bedrijf tot de top van het industrieel verpakken. Dankzij de combinatie van kennis, mensen en middelen staat slagvaardigheid hier hoog in het vaandel.  Het bijzondere is dat het bedrijf niet alleen verpakkingen maakt, maar alle zorgen van hun klanten over het vervoer van producten wegneemt. Dat kan leiden tot de herinrichting of overname van een volledige afdeling bij een klant binnen.

Jouw aanstaande collega

Het volgende citaat van een huidige medewerkster (jouw aanstaande collega van de afdeling magazijn) zegt heel veel over het bedrijf: “Eerst deed ik dit werk alleen, maar door onze groei, werd het steeds drukker en heb ik er nu een collega bij, inmiddels werk ik hier nu acht jaar en heb het prima naar mijn zin. De vrijheid, de afwisseling en het onderlinge contact met alle afdelingen spreken mij enorm aan. Ook krijg ik veel verantwoording en de vrije hand, het is bijzonder om te zien wat we allemaal verpakken, van een zweefvliegtuig tot en met het roer van een boot”. 

 

KENMERKEN: Fulltime – LOCATIE: Borculo – Bruto € 2000-€ 2500

 

Share
Ontvang soortgelijke vacatures per e-mail
Je kan je op ieder moment weer afmelden
Vergelijkbare vacatures